Månadens meny
Vi har här komponerat rätter som i första hand är lagade på ekologiska råvaror för säsongen och som passar en affärslunch eller liknande. Maten levereras upplagd i porslinsformar. Enkelt, gott och färdigt att direkt ställa fram till gästerna. Enklare än så kan det inte bli!
-
Januari
Inkokt riven lax och romsås på salladsbädd
Kalvhögrevsgryta med skogssvamp, rotfrukter, potatis- och sellerimos med timjan
Chokladtårta med lingongrädde och rostad vit choklad
335 :-Spara som favorit -
Februari
Pepparotscheescake toppad med Sikrom och syltad rödlök
Svampfärserad gårdskyckling med en sky på rödlöksmarmelad och bakat potatismos, smaksatt med rökt sidfläsk och timjan
Två sorters ost, dadelconfit med valnötter och rostade brödflarn
345 :-Spara som favorit -
Mars
Kalventrecote i tunna skivor med rostad sesammajonäs grönsaks och algsallad.
Grillad Lax med rostade grönsaker, syrlig dill och fänkålcreme samt potatismos
Chokladmousse med marinerade hallon
395 :-Spara som favorit -
April
Vegetarisk grönsakstartar med bl.a. edamamebönor, kapris, avokado, soltorkade tomater, parmesanost. Serveras med nässel- och prästostcrème
Lammrostbiff med getostcrisp, rosmarinsky, semitorkade tomater med bakad potatis- och palsternacka.
Färsk fruktsallad och grädde med hackad rostad mandel
385 :-Spara som favorit -
Maj
Tunna skivor rökt lax på salladsbädd med pocherat ägg, grön sparris samt senap- och dillrippel.
Grillad Majskycklingbröst med ramslökdipp och bakade rödbetor, serveras med potatismos smaksatt med backtimjan
Liten citoncheescake med rostade cocosflingor
365 :-Spara som favorit -
Juni
Smörrebrödssymfoni med gravad lax, kallrökt hjortstek och Västerbottenscrème
Långsambakad Svensk fläskkarré med sky på torkade körsbär, stekt spetskål, färsk lök samt potatiskaka
Vispad vit chokladcrème med halloncoulis
365 :-Spara som favorit -
Augusti
Rostade betor med fläderdressing, blandad sallad, getostcrème och melonkärnor
Gårdskycklingbröst, rostad citronsky och potatissallad med rostad vitlök, salvia, rödlök och bacon
Kall melonsoppa med mynta och mandelbiskvier
355 :-Spara som favorit -
September
Ugnsrostade rödbetor med flädervinaigrette, chevrecrème och rostad mandel
Långbakad svensk fläskytterfilé med senapsstuvad spetskål, grov potatis- och rotfruktspytt samt sky
Liten äppeltiramisù
355 :-Spara som favorit -
Oktober
Oxbringa med äppelsallad och riven pepparrot på rågbröd
Persiljeglacerad grillad kycklingbröst med krämig kantarell-, lök- och potatistomp samt rödvinssås smaksatt med bacon.
Assiett med två sorters ost, fikonmarmelad och brödflarn
365 :-Spara som favorit -
November
Laxteradito med nudel och algsallad samt asiatisk dressing
Fänkålsrimmad Ankbröst med rödvinbärssky med jordärtskocka och potatispure smaksatt tryffel.
Aprikos och apelsinsallad med limegrädde och rostade pistagenötter
380 :-Spara som favorit -
December
Sikromstoppad Gubbröra med smörbakat knäckebröd
Gårdskycklingbröst med äpple och grovsenapsky med stekt brysselkål med tärnat bacon samt rostad potatis
Saffranspankaka med lingongrädde
360 :-Spara som favorit